Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@17:24:29 GMT

پارک ژوراسیک به حقیقت می‌پبوندد

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۴۹۰۴۲

پارک ژوراسیک به حقیقت می‌پبوندد

دانشمندان موفق شدند ژنوم یک پرنده بی‌پرواز را که برای 700 سال منقرض شده بود را بازسازی کنند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، محققان یک قدم به برگرداندن یک گونه منقرض‌شده پرنده به زندگی نزدیک‌تر شدند. «موآ»، پرنده‌ای از خانواده شترمرغ که در قسمت‌هایی از نیوزلند زندگی می‌کرد، در قرن سیزدهم میلادی در نتیجه شکار بی‌رویه منقرض شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه هاروارد موفق شدند یک ژنوم تقریبا کامل از موآی منقرض‌شده را در کنار هم قرار دهند. برای این کار محققان از تک استخوان انگشت پای یک گونه موآ که در موزه سلطنتنی اونتاریو در تورنتو نگهداری می‌شد، DNA استخراج کردند.

سپس دانشمندان هاروارد DNA را درون تخمک یکی از گونه‌های زنده قرار دادند. این DNA تکه تکه بود بنابراین دانشمندان مجبور شدند 900 میلیون نوکلئوتید را در کنار هم قرار دهند و آنها را با محل‌های خاصی روی ژنوم شترمرغ تطابق دهند.

دانشمندان از تکنیک جدیدی برای تشکیل توالی DNA استفاده کردند تا ژنوم هسته‌ای موآ را تعیین کنند. این روش «توالی توان بالا» نام دارد و انقلاب عظیمی در حوزه DNA باستانی ایجاد کرده است. این روش بازیابی DNA هسته‌ای از گونه‎های منقرض‌شده باستانی را بسیار آسان‌تر کرده است.

مطالعه DNA هسته‌ای موآ به دانشمندان اجازه داد که اطلاعات زیادی درباره تاریخچه تکاملی این پرنده به دست آورند. این پرنده جزئی از دیرین‌آروارگان از پرندگانی مانند شترمرغ، کیوی و شترمرغ استرالیایی پسرعموهای این گونه محسوب می‌شوند.

در کل نه گونه مختلف موآ وجود داشته است که از نظر اندازه با یکدیگر تفاوت داشتند اما در حال حاضر همه این گونه‌ها منقرض شده‌اند. موآی بوته کوچک‌ترین و رایج‌ترین گونه خانواده موآها بوده است.

این پرندگان در شمال و جنوب جزایز نیوزلند زندگی می‌کردند تا این که به دلیل شکار بی‌رویه در اواخر قرن سیزدهم منقرض شدند. اکثر این موجودات یک متر قد و تقریبا 30 کیلو وزن داشتند. موآها از شاخه و برگ گیاهان تغذیه می‌کردند.

به گفته متخصصان، تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد می‌تواند منجر به بازگرداندن گونه‌های منقرض‌شده به زندگی شود.

بن نواک، دانشمند، در این باره می‌گوید: «این واقعیت که محققان می‌توانند ژنوم موآ را از انگشت پای این موجود استخراج کنند، بسیاز جالب توجه است. حالا می‌توانیم از اطلاعات برای دیگر گونه‌های منقرض‌شده پرنده نییز استفاده کنیم».

ژنوم پرندگان ساختار مشابهی دارد بنابراین بازسازی ژنوم دیگر پرندگان با استفاده از ژن‌های موآ راحت‌تر انجام خواهد شد.

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۹۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم

معاون‌ محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی خبر داد - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، تورج صادقی اظهار داشت: صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه سازی و تخم‌گذاری کردند.

وی اضافه کرد: برخی از پرندگان آبزی مانند پرستوهای دریایی تیره و کشیم بزرگ در غرب تالاب انزلی که از امنیت بیشتری برخوردار است، آشیانه سازی و تخم گذاری کردند و طی روزهای آتی به همراه جوجه‌های خود از لانه خارج می‌شوند.

صادقی افزود‌: وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم و تغذیه مناسب در تالاب‌ بین المللی انزلی سبب جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی در این تالاب بین المللی شده است.

وی از مردم و گردشگران خواست در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و تخم‌گذاری هستند از ترددهای غیرضروری در نزدیکی کلونی‌های این پرندگان خودداری کنند و در صورت مشاهده افراد متخلف مراتب را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.

کشیم بزرگ (نام علمی:  Podiceps major)  نام یک گونه از تیره کشیم است. این پرنده بودن در آب را به هر جای دیگر ترجیح می‌دهد و لانه خود را روی آب می‌سازد و هنگام فرار، به جای پرواز کردن، به زیر آب شیرجه می‌رود! کشیم بزرگ گیس‌پرهایی دارد که به سبب آن، گاه مرغابی شانه‌به‌سر نامیده می‌شود.

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)
  • ببینید | ناک‌اوت کردن مار سمی بزرگ توسط یک پرنده
  • کشف ردپای یک دایناسور ماموت در چین | یک شکارچی غول‌پیکر!
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • ماجرای حصار‌کشی در پارک لاله چیست؟ شهرداری درختان لاله را هم قطع می‌کند؟
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید